Theatervoorstelling over langer thuis wonen

Bewustwording en aanzetten tot actie

De vijf samenwerkende organisaties binnen Animo hebben of krijgen allemaal te maken met het thema 'langer zelfstandig thuis blijven wonen'. Een logische stap dus dat Animo dit thema verder ging inventariseren. Het begon met gesprekken met het Centrum voor Wonen en Welzijn. Hieruit kwam naar voren dat het grootste deel van de hulpvragen die zij binnenkrijgen acute hulpvragen zijn. Ouderen, zowel vitaal als minder vitaal, blijken vaak niet voldoende na te denken en/of op tijd tot actie over te gaan om op een prettige manier thuis te kunnen blijven wonen.

Bestaande initiatieven zoals informatieavonden blijken mensen die het nog als een 'ver van hun bed show' zien, dan ook vaak niet aan te spreken. Conclusie was dat een andere manier van kijken nodig is om bij ouderen bewustwording te creƫren en een zaadje te planten om na te denken over hoe ze ouder worden in hun woning voor zich zien. En op basis daarvan tijdig actie te ondernemen. Zo kwam Animo uit bij het idee van een leuke, inspirerende theatervoorstelling. Met humor, maar ook met impact.

 

Spiegeltheater Tiny en Tonny

Gekozen is voor Spiegeltheater Tiny & Tonny van theatergroep Corrie Broks en Co. Zij spelen op 7 november twee keer een voorstelling in theater de Bussel in Oosterhout. In de interactieve voorstelling brengen Tiny en Tonny, de kletskousen van elk thema, op humoristische wijze herkenbare situaties en casussen in beeld. Hierbij dagen ze het publiek uit tot nadenken en het delen van ervaringen.

De voorstelling wordt onderdeel van meerdere (vervolg) activiteiten rondom hetzelfde thema. Als mensen naar aanleiding van de activiteiten vragen hebben over hun toekomstige woonsituatie en/of hoe ze hun wensen kunnen verwezenlijken, kunnen ze terecht bij het Centrum voor Wonen & Welzijn.

Delen:

Updates en inspiratie

Fotos_001

7 november theatervoorstelling Tiny & Tonny