Onzeprojecten

Animo voerde sinds de start van het samenwerkingsverband uiteenlopende projecten uit. Meer weten over deze projecten? Bekijk ze hieronder!
Theatervoorstelling langer thuis wonen
Ouderen blijken vaak niet voldoende / op tijd na te denken over hoe ze prettig zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Een theater- voorstelling helpt mogelijk om een zaadje te planten.
Quiet Community Oosterhout
Kansen voor aanvullend ondersteuningsaanbod bij armoede blijken te liggen bij de mentale impact die armoede met zich meebrengt. Daarom starten we een Quiet Community Oosterhout op.
Aandacht voor gezondheids- vaardigheden
Als je informatie over je gezondheid en over gezond leven kunt vinden, lezen en begrijpen, en die dan ook nog eens kunt toepassen in je eigen leven, maakt dat je een gezonder mens. 
Symposium Positieve Gezondheid
Om medewerkers van de samenwerkende organisaties te informeren en inspireren over Positieve Gezondheid organiseerden we een symposium.
(Complexe) Scheidingen
Scheidingen komen steeds vaker voor in de regio Oosterhout. Hoe kunnen we mensen in een scheidingsituatie op een andere manier ondersteunen?
Behoefteanalyse 'Een fijne dag'
De behoeften van mensen met dementie en het aanbod sluit niet altijd op elkaar aan. Hoe persoonlijke verhalen leiden tot meer inzicht en verandering in aanpak.
Welzijn op Recept
Huisartsen en andere zorgverleners in de eerste lijn zien vaak mensen met psychosociale klachten waar geen medische oorzaak voor gevonden kan worden. Welzijn op Recept helpt hen verder.
Platform mantelzorg Oosterhout
Bij steeds meer mantelzorgers is de kans op overbelasting relatief groot. Werkende mantelzorgers zijn voor hulpverleners en instanties moeilijk te bereiken. Een centraal platform biedt uitkomst.
Heldere route bij a-specifieke rugklachten
Bij a-specifieke rugklachten was de samenwerking tussen zorgprofessionals niet optimaal en de route en tijdspad voor patiënten niet helder.
Trots op de Sterrenbuurt
In een vergrijzende buurt in Oosterhout is Animo samen met ruim 80 buurtbewoners aan de slag gegaan om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.