Welzijn op Recept via alle Oosterhoutse huisartsenpraktijken

Sinds 2023 doen alle huisartsenpraktijken mee met het initiatief Welzijn op Recept. Na een positieve evaluatie, gaan ze hiermee door in 2024. Goed nieuws, want dat betekent dat alle Oosterhoutse inwoners bij hun eigen huisarts terecht (blijven) kunnen voor een doorverwijzing naar een welzijnscoach.

Psychosociale hulp via huisarts

Animo draaide in 2022 een pilot met Welzijn op Recept. Aanleiding was dat huisartsen vaak patiënten op hun spreekuur krijgen met psychosociale klachten zonder medische oorzaak. Met behulp van een doorverwijzing naar een welzijnscoach, kan de huisarts deze patiënten toch helpen. De Welzijnscoach gaat samen met de cliënt op zoek naar activiteiten, passend bij de interesses, wensen en behoeften van de cliënt. De pilot was succesvol waarop Surplus en Zorroo het initiatief voortzetten.

Positief effect

Ook in 2023 hadden weer veel mensen baat bij Welzijn op Recept. Gemiddeld genomen gaven zij aan na deelname een stuk beter in hun vel te zitten. Genoeg reden dus om ook in 2024 dit mooie initiatief waarin zorg en welzijn elkaar ontmoeten voort te zetten.

Delen:

Gekoppelde projecten

Welzijn op Recept
Huisartsen en andere zorgverleners in de eerste lijn zien vaak mensen met psychosociale klachten waar geen medische oorzaak voor gevonden kan worden. Welzijn op Recept helpt hen verder.