Aandacht voor gezondheidsvaardigheden

Gezondheidsvaardigheden dragen bij aan gezondheid

Gezondheidsvaardigheden dragen bij aan gezondheid. Dat gaat niet alleen over goed kunnen lezen, schrijven en rekenen, maar ook over over eigen regie kunnen voeren en het kunnen stellen van de juiste (hulp-)vragen. De culturele achtergrond van de patiënt of cliënt kan hierbij ook een rol spelen.

Als je informatie over je gezondheid en over gezond leven kunt vinden, lezen en begrijpen, en die dan ook nog eens kunt toepassen in je eigen leven, maakt dat je een gezonder mens. Daarom besteden we vanuit Animo ook aandacht aan gezondheidsvaardigheden, laaggeletterdheid en interculturele zorg.

Training Pharos

Hoe herken je als zorgprofessional een patiënt of cliënt die laaggeletterd is? En hoe pas je je communicatie aan op zijn of haar niveau?

In de training van Pharos krijgen zorgprofessionals tips en tools om laaggeletterdheid te herkennen, hun informatie en adviezen beter aan te sluiten op het scholingsniveau en het niveau Nederlands van de patiënt/cliënt én hoe ze kunnen checken of hun boodschap goed begrepen is.

Lessen Interculturele zorg

Vanuit verschillende culturen wordt soms anders naar zorg gekeken. Wat zijn deze verschillen? En wat betekent dat voor het begrip van elkaar? In samenwerking met de Islamitisch geestelijk verzorger van het Amphia hebben we lessen Interculturele zorg gegeven voor de zorgprofessionals van onze vijf organisaties.

Goede zorg is alleen mogelijk als je elkaar goed begrijpt.

Delen: