Quiet Community Oosterhout

Mentale impact armoede

Begin 2023 werd in de Denktank van Animo en in het bestuurlijk platform het thema ‘armoede’ ingebracht. Via gesprekken met professionals in het werkveld brachten we vanuit Animo in beeld waar kansen liggen voor aanvullende ondersteuning. Deze bleken met name te liggen bij de grote mentale impact die armoede met zich meebrengt. Met dit in het achterhoofd kwamen we uit bij het initiatief ‘Quiet’. Netwerkpartners op zorg- en welzijnsgebied reageerden positief op het idee om een Quiet Community in Oosterhout op te starten.

Wat is een Quiet Community?

Quiet maakt het verschil voor mensen in een armoedesituatie. Quiet Communities door heel Nederland bieden een fysieke plek waar members samen kunnen komen. Dit helpt mensen in armoede om uit een isolement te komen, zelfverzekerder te worden en weer zin krijgen zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast wordt de armoedesituatie verzacht door het geven van geluksmomentjes. Met behulp van lokale sponsoren (bedrijven) kunnen members via een digitaal deelplatform gebruikmaken van gratis diensten of (verwen)producten voor zichzelf of hun kinderen.

Quiet Community Oosterhout

Bij het opstarten van een Quiet Community in Oosterhout heeft Animo een aanjaagfunctie. Er is een samenwerking aangegaan met Quiet Breda, waarbij Quiet Oosterhout onder hetzelfde bestuur valt.

Delen:

Updates en inspiratie

Community

Opstart Quiet Community Oosterhout